Al het financiele nieuws

Prinsjesdag 2018

‘Om vol vertrouwen naar de toekomst te kunnen kijken, moeten we daarom juist nu ons fundament versterken, en reserves aanleggen. Zo werkt het kabinet aan een sterker Nederland van ons allemaal, voor ons allemaal. Voor nu, en in de toekomst’, aldus Wopke Hoekstra, Minister van Financiën.

Meer lezen

Toetreding tot Finovion Formule

Vanaf 1 oktober is het Finovion administratiekantoren netwerk met accountancy specialisten met 4 nieuwe locaties uitgebreid.

Willem Meiresonne heeft zijn kantoor Meiresonne Fiscaal Advies uit Standdaarbuiten per oktober aangesloten bij Finovion en gaat verder onder Finovion Moerdijk.

Rick Jilesen doet per oktober hetzelfde met zijn kantoor Administratiekantoor Jilesen, dat in Boxtel is gevestigd.

Zet uw stakingswinst om in een lijfrente

Staakt u uw onderneming in 2018? Voorkom dan directe afrekening door de stakingswinst om te zetten in een lijfrente. Doet u dit in 2019, dan is de premie nog aftrekbaar in 2018 mits deze vóór 1 juli 2019 is betaald. Op dezelfde wijze is het ook mogelijk om de oudedagsreserve (FOR) om te zetten in een lijfrente.

De tariefsverlagingen in de komende jaren maken de aankoop van een lijfrente extra aantrekkelijk. U trekt nu immers uw storting af tegen maximaal 51,95%, terwijl u vanaf 2023 slechts maximaal 49,5% belasting betaalt over de uitkering.